It is currently Fri Oct 31, 2014 5:28 am

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Fanspeed troubles on 580GTX
PostPosted: Mon Oct 10, 2011 9:50 am 
Offline

Joined: Sat Jun 04, 2011 2:25 pm
Posts: 93
I've recently purchased a KFA2 Anarchy 580GTX. Love the card, it's silent at idle and comfy at load. Or should I say, it was silent at idle.... For some reason the minimum fanspeed % is now 20%. It used to be 10% because I flashed the card's BIOS. That worked like a charm for a while, setting a nice silent curve with MSI afterburner.

This is very annoying because I can now hear the fan at idle. 20% is way too high, 10% is enough, as the card only hits 30C with that.

Does anyone have a clue why the minimum suddenly bumped up to 20%, without doing anything? I've updated both drivers and Afterburner when trying to solve it, and I've even reflashed the card. But to no use :(

What should i do?

_________________
Fractal 3000 | 2x Noctua NF-S12B FLX casefan (by mobo) front intake + back exhaust | 2x BeQuiet Silent Wing USC 140mm top exhaust @7V + side intake @3,5V | Seasonic X760 | Asus P8p67 Deluxe B3 | 8gb G-Skill Ripjaws | Noctua NH-C12P SE14 + Thermalright TY-140 | Intel i7 2600k (4.4 ghz) | 2 x Intel X25M 120gb SSD | KFA2 580GTX Anarchy 900/2050 + 2x Nexus Real Silent 120mm @7V | Samsung 2443BW |


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group