Search found 74 matches

by ChiBOY83
Sun Aug 19, 2007 10:17 am
Forum: Power Supplies
Topic: Loud Rattling fan on my S12-430
Replies: 1
Views: 1818

Loud Rattling fan on my S12-430

I have isolated the loud rattling noise that is clearly coming from a fan. I stopped my 3 yate loon fans, leaving only the fan in my Seasonic S12-430. The noise is a "relatively" loud rattle. It is by far the loudest component (the only other noise would be from the 2 low powered yate loons) Anyone ...
by ChiBOY83
Wed Dec 14, 2005 12:23 pm
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: Where are the LM99 chip temp sensors on speedfan monitoring?
Replies: 8
Views: 2274

humm.....ok, i will look into this further Badger....i will offset if the temps change identically. thanks
by ChiBOY83
Tue Dec 13, 2005 6:06 pm
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: Where are the LM99 chip temp sensors on speedfan monitoring?
Replies: 8
Views: 2274

sorry for a bump, figured second page didn't get much visits.... anyone??
by ChiBOY83
Tue Dec 13, 2005 6:04 pm
Forum: Silent Storage
Topic: Does the Hitashi T7K250 still make that head reset noise?!!
Replies: 8
Views: 3025

i have a T7K250 sata, and it does not make the head reset noise. it is VERY quiet AFTER i suspended it. However, i also did not change any of the settings to reduce the noise, cuz the performance on thsi bad boy rocks
by ChiBOY83
Tue Dec 06, 2005 12:31 am
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: Where are the LM99 chip temp sensors on speedfan monitoring?
Replies: 8
Views: 2274

well..i thogut graphics card as well...HOWEVER, its a 6600GT and the sensor in advanced settings, and NVtemp logger, shows a temp that is ALWAYS different.........

so that brings it a total of 6 sensors by speedfan, and the one on the graphics card that the display settings show
by ChiBOY83
Mon Dec 05, 2005 4:45 pm
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: Where are the LM99 chip temp sensors on speedfan monitoring?
Replies: 8
Views: 2274

Where are the LM99 chip temp sensors on speedfan monitoring?

I have the Abit AN8 Sli, and speedfan show 6 temp sensors

1. cpu
2. pwm
3. HD
4. sys
5. LM99
6. LM99

what are these LM99 sensors monitoring???? the "BUS" info is "12CNVidia SMBus"
by ChiBOY83
Mon Dec 05, 2005 4:14 pm
Forum: Silent Storage
Topic: Best silent performer: what about Hitashi T7K250 or WD2500KS
Replies: 7
Views: 2961

i have never heard a hard a head reset noise on my T7K250 160 gig...had it for 6 months..... i LOVE this damn HD... silent when suspended in my 3000b

sorry, have no experiences w/ the other HD
by ChiBOY83
Thu Dec 01, 2005 11:59 pm
Forum: Video Cards & Monitors
Topic: How do i tell if my Graphics card got TOO HOT and is FRIED ?
Replies: 4
Views: 1483

oh the temps are fine..i have the NV temp logger and its showin its 55 idle right now, and the hottest idle it gets is 65 idle.....
by ChiBOY83
Thu Dec 01, 2005 7:28 pm
Forum: Video Cards & Monitors
Topic: How do i tell if my Graphics card got TOO HOT and is FRIED ?
Replies: 4
Views: 1483

How do i tell if my Graphics card got TOO HOT and is FRIED ?

So..i have the passivly cooled gigabyte 6600GT w/ the silent pipes....and recently it seems like my graphics on my puter are shitty..... whenever i watch any divx/ mpegs dl'ed online, even thou Gspot telle me i have hte proper codecs, the video display is slightly choppy (not really choppy, but its ...
by ChiBOY83
Wed Nov 16, 2005 4:49 pm
Forum: Fans and Control
Topic: HOW DO i config speedfan to control my fans!? its CONFUSING
Replies: 4
Views: 1544

justblair..thats exactly what i was looking for...THANK YOU so much.
by ChiBOY83
Sat Nov 12, 2005 12:35 pm
Forum: Fans and Control
Topic: HOW DO i config speedfan to control my fans!? its CONFUSING
Replies: 4
Views: 1544

HOW DO i config speedfan to control my fans!? its CONFUSING

so...can anyone guide me here...i googled and searched here..but i can't find anything to explain step by step how to control the speed of the fans on my abit AN8 SLI......any help is appreciated
by ChiBOY83
Wed Nov 09, 2005 3:09 pm
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: CPU temp 10 deg lower than sys temp...is this meas. right???
Replies: 11
Views: 2492

well..i ran CPU burn and it seemed clear that the CPU measurement is actually for the CPU....running it, hte temp immedietly jumped 10 degrees, and after 2 minutes it was up 13, and the PWM jumped 3 and the system temp stayed the same.... so i spose the sensors are at least monitoring the right thin...
by ChiBOY83
Wed Nov 09, 2005 2:57 pm
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: CPU temp 10 deg lower than sys temp...is this meas. right???
Replies: 11
Views: 2492

Tibors wrote: It very well possible your CPU is cooler than the other components, especially with your cooling setup, which is serious overkill for that CPU.
....hehehehe, i know!!! :lol: :lol:



...i will follow through w/ your steps tibor and see post my results here, for curiousity sake
by ChiBOY83
Wed Nov 09, 2005 2:33 pm
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: CPU temp 10 deg lower than sys temp...is this meas. right???
Replies: 11
Views: 2492

current temps
cpu 26
sys 36
pwm 37

system is clocked down to 1,000 by cool n quiet.... the room isn't currently cold..its prob err, maybe upper (edit, somewhere in 70's..i can't really tell...hehe)
by ChiBOY83
Wed Nov 09, 2005 2:18 pm
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: CPU temp 10 deg lower than sys temp...is this meas. right???
Replies: 11
Views: 2492

i am using abits software.... Abit EQ..i went on the boards there and i didn't see anythingh aboiut a major temp discrepency such as this w/the board or the software
by ChiBOY83
Wed Nov 09, 2005 1:03 pm
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: I've put a ton of work into my system, and it's not SILENT!
Replies: 13
Views: 5087

Here's what I would do (or well try): Remove the tricool fan and replace it with the 120mm nexus at 7V that you have. You shouldn't need a front fan. If you need more cooling power grab a fan controller and run it at a slightly higher voltage. 7V the nexus on your cpu. You will loose some cooling t...
by ChiBOY83
Wed Nov 09, 2005 12:59 pm
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: CPU temp 10 deg lower than sys temp...is this meas. right???
Replies: 11
Views: 2492

CPU temp 10 deg lower than sys temp...is this meas. right???

Ok, so my system temp is 33, and my CPU is 23..these are idle temps w/ the cpu on c 'n c.


amd 3000, xp120 w/ nexus 120
nexus 120 intake and exhaust
passive gigabyte 6600gt
s-12 430
ABIT AN8-SLI
antec 3000b

..even under load my CPU temps are usually a few degrees lower than the system temp....
by ChiBOY83
Wed Nov 09, 2005 12:54 pm
Forum: SPCR Article Discussion
Topic: Another SPCR recommended list: Cases
Replies: 123
Views: 198695

my only gripe is that picture at the top of the first page....THAT PICTURE DOES NOT MAKE ANY SENSE, becuase i can't discern what anything on it is... i mean, im assumin its sposed to be a creakout of a case and air flow arrows...but it is just a HORRIBLE ILLUSTRATION....hehe
by ChiBOY83
Tue Nov 08, 2005 7:50 pm
Forum: The Silent Front
Topic: Cool n Quiet not working on my system
Replies: 8
Views: 2988

Slaugh wrote: [*]You need to set the power management to "Minimum power management" in Windows.[/list]


ooppss.......hahaha, i thought i did that right after i installed the OS..

SOLVED
by ChiBOY83
Tue Nov 08, 2005 5:59 pm
Forum: CPUs and Motherboards
Topic: Cool 'n Quiet problems
Replies: 7
Views: 2427

EDIT...im an idiot
by ChiBOY83
Tue Nov 08, 2005 5:45 pm
Forum: The Silent Front
Topic: Cool n Quiet not working on my system
Replies: 8
Views: 2988

i figured i didn't need the cool n quiet drivers..

becase the only ones listed are for linux, and 'Windows ME and Windows 2000, Version 1.0.8.1"


im running XP pro SP2....
by ChiBOY83
Tue Nov 08, 2005 5:19 pm
Forum: The Silent Front
Topic: Cool n Quiet not working on my system
Replies: 8
Views: 2988

Cool n Quiet not working on my system

Here is the deal, don't have my system oc'd. Setup is Abit An8 sli, amd 3000+..yet it doesn't seem to be doing it...what am i doing wrong (and yes, i enabled it in the bios..but i ahve CPU-Z running right now, and it has never shown my clock to go below 1800) ...what am i doing wrong here???? im run...
by ChiBOY83
Thu Oct 27, 2005 2:31 pm
Forum: Video Cards & Monitors
Topic: Gigabyte announces 2nd generation Silent-Pipe technology
Replies: 12
Views: 5038

This looks very promising... i have their old passive card on the 6600GT, i hope this is successful and is eventually implemented on the 7x series..
by ChiBOY83
Sun Oct 16, 2005 12:06 pm
Forum: Cases and Damping
Topic: 120 mm fans on left side panel of slk3000b ???
Replies: 5
Views: 2106

dibek...do you have a dan on hte CPU heatsink blowing air down onto hte CPU and the side panel fan bringing air in.. or isthe CPU fan blowing away from CPU and the side fan blowing out??
by ChiBOY83
Mon Oct 10, 2005 5:53 pm
Forum: Silent Storage
Topic: HDD Elastic Suspension... Show your pics!
Replies: 446
Views: 948372

Here'y my solution :) It's part of my efforts at building dual-Opteron workstations that don't sound like leafblowers . The cases came with two removable drive cages, and they're just the right size so you can suspend a couple of drives vertically. I bolted the two drives together just to make thei...
by ChiBOY83
Mon Oct 10, 2005 11:24 am
Forum: Silent Storage
Topic: Hitachi Deskstar T7K250?
Replies: 4
Views: 1455

I have the 160 gig T7K250 and i am very happy. I can't hear it at idle at all (3 yate loon fans at 1100 rpm, s12 430 psu).... I can hear the seeks, they are defenitly audible, but not unpleasant. I ahve yet to suspend in ym 3000b case, i know when i do it will make a big difference because there is ...
by ChiBOY83
Thu Oct 06, 2005 10:51 pm
Forum: Cases and Damping
Topic: 120 mm fans on left side panel of slk3000b ???
Replies: 5
Views: 2106

120 mm fans on left side panel of slk3000b ???

So..whats the dela with attaching a 120 mm fan to one of the two openings on the left side panel on the slk3000b ???? Are people seeing dramatic temp reductions putting a fan there???
by ChiBOY83
Wed Oct 05, 2005 4:43 pm
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: Upgrd Abit Temp sftwre...now CPU temps are LOWER on AN8 SLI
Replies: 0
Views: 612

Upgrd Abit Temp sftwre...now CPU temps are LOWER on AN8 SLI

SO, i am using Abit uGuru software for monitoring temps, and i recently upgraded the temp software... NOW, after this my CPU temps are at least 10 degrees lower... WHAT is going on with this, has anyone else noticed this happening on their AN8 SLI Boards????


..thanks fora ny help guys
by ChiBOY83
Fri Aug 12, 2005 7:00 pm
Forum: Site Feedback
Topic: New off topic sections? What do you think?
Replies: 11
Views: 6893

don't see any mods in this thread... i do hope this catches on...
by ChiBOY83
Tue Aug 09, 2005 3:52 pm
Forum: Silent Storage
Topic: Hitachi or Seagate 160 GB or... ?
Replies: 3
Views: 2002

HITACHI...160GB 8MB S-ATA150 HDS722516VLSA80 7200rpm

i have this drive and can vouch its not going to be the quietest on that list, HOWEVER, its FAST FAST FAST...

have yet to suspend it tho, but the seeks are very noticeable, im perfectly fine w/ them, not noisy, but noticeable