Search found 290 matches

by Stephen
Sat Nov 22, 2014 1:20 pm
Forum: Networking
Topic: Problem sharing folder on network drive and indexing
Replies: 0
Views: 6509

Problem sharing folder on network drive and indexing

On my desktop, I have my pictures folder mapped to an external harddrive. The pictures icon still shows under This PC, which is where I want it. I have a new laptop, also with Windows 8.1, and I'm trying for the same setup. However, when I try to set it up I can only get the icon to show in the libr...
by Stephen
Mon Sep 01, 2014 9:34 am
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: Help - weird problem
Replies: 8
Views: 2352

Re: Help - weird problem

I finally got it fixed - it's been just over 24 hours without any issues. I got a number of suggestions on this and several other forums, none of which worked when I tried them, though one of them turned out to be where I needed to be looking. The suggestion to go to the microsoft website (http://su...
by Stephen
Fri Aug 29, 2014 6:03 pm
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: Help - weird problem
Replies: 8
Views: 2352

Re: Help - weird problem

quest_for_silence wrote:What happens if you perform a clean boot? In that scenario, are you still unable to uninstall the aforementioned program?
I tried safe mode. Haven't tried clean boot yet. I'll look into that tomorrow.
by Stephen
Fri Aug 29, 2014 8:30 am
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: Help - weird problem
Replies: 8
Views: 2352

Re: Help - weird problem

I did not clone the data from the old drive to the new drive. I formatted it and I also ran chkdsk and it is fine. I pulled the drive out, and that did nothing to fix it. I also disconnected My Cloud and that did nothing.
by Stephen
Fri Aug 29, 2014 7:45 am
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: Help - weird problem
Replies: 8
Views: 2352

Re: Help - weird problem

More detail. It appears to be an issue with Adobe software. All other software I can uninstall and then reinstall without any issues. I found a fix that allowed me to uninstall Adobe Reader. However, when I tried to reinstall it, I got the same error message 1606, saying it can't access the Public S...
by Stephen
Thu Aug 28, 2014 3:55 pm
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: Help - weird problem
Replies: 8
Views: 2352

Help - weird problem

I had a 2TB WD Black HD that was developing bad sectors, so I decided to replace it with a WD Velociraptor 1 TB HD. Everything seemed fine., though I didn't do a lot on the computer so I can't say for sure. Power outage the next night. Starting the next day, the computer boots up and shuts down fine...
by Stephen
Sun Jun 22, 2014 1:50 pm
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: Soundcard advice
Replies: 1
Views: 1279

Soundcard advice

I'm looking for some soundcard advice. I have the Audioengine A5+ speakers with my desktop. For purposes of the soundcard, I use the computer for video editing and listening to music ( a wide variety - source being iTunes, various CDs, and internet (radio, Utube, etc.) about 80% of the time, and gam...
by Stephen
Fri Nov 22, 2013 5:30 pm
Forum: Networking
Topic: router comparison question
Replies: 8
Views: 11739

Re: router comparison question

Is your new router using the same 2.4 GHz channel as the old one? It may have defaulted to a more congested channel than you were on before. Same channel.... maybe that channel has become more congested. keep in mind wifi is a two way street. the connection is only as good as the weakest link. - an...
by Stephen
Thu Nov 21, 2013 5:14 pm
Forum: Networking
Topic: router comparison question
Replies: 8
Views: 11739

Re: router comparison question

washu wrote:Is your new router using the same 2.4 GHz channel as the old one? It may have defaulted to a more congested channel than you were on before.
Same channel....
by Stephen
Wed Nov 20, 2013 5:49 pm
Forum: Networking
Topic: router comparison question
Replies: 8
Views: 11739

router comparison question

I had a Netgear N900 that died on me after a number of years. I got a Netgear R6300v2 on sale, and I am not at all satisfied with it. I have one wired computer, two wireless laptops, two wireless IPads, two wireless phones. and a wireless kindle fire hdx that are all connected at the same time on oc...
by Stephen
Tue Oct 08, 2013 5:12 pm
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: Lightning strikes!
Replies: 19
Views: 5433

Lightning strikes!

We had a very loud lightning strike last Friday night. Woke up to discover a couple of cable boxes not working, our TV had one HDMI connection fried, the modem was out of order, and a DVD player was also toast. All the toasted items were connected to surge protectors. Right next to the modem sits a ...
by Stephen
Sat Apr 20, 2013 6:39 am
Forum: Networking
Topic: Homegroup issues
Replies: 0
Views: 6218

Homegroup issues

I have a desktop that is wired to my router, and two laptops that are connected wirelessly. From my desktop I can open documents on either laptop, edit them, and save them without any issues. However, I am having problems when I open a document on laptop A from laptop B. I can edit it, but can't sav...
by Stephen
Sat Jan 26, 2013 6:22 pm
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: Dell Recovery partition question
Replies: 9
Views: 3061

Re: Dell Recovery partition question

I'm looking for a way to delete the recovery partition without doing a clean install. Is there a tutorial for Easy BCD that will help me move whatever needs to be moved from the Recovery partition to the OS partition?
by Stephen
Sat Jan 26, 2013 3:15 pm
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: Dell Recovery partition question
Replies: 9
Views: 3061

Re: Dell Recovery partition question

Stephen wrote:I'm thinking I should just leave things as they are. I can create a system image on an external harddrive, even though I can't via the network.

However, if I do decide to tackle this - how do I move the bootloader to the OS partition?
Anybody?
by Stephen
Sun Jan 20, 2013 6:36 am
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: Dell Recovery partition question
Replies: 9
Views: 3061

Re: Dell Recovery partition question

I'm thinking I should just leave things as they are. I can create a system image on an external harddrive, even though I can't via the network.

However, if I do decide to tackle this - how do I move the bootloader to the OS partition?
by Stephen
Sun Jan 20, 2013 4:33 am
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: Dell Recovery partition question
Replies: 9
Views: 3061

Dell Recovery partition question

My Dell laptop (recently did a clean install to Windows 8) has a Recovery partition in addition to an OEM partition and the OS partition. The OS partition is "Primary Partition, Boot, Page File, and Crash Dump". The Recovery Partition is "Primary Partition, Active, and System". Shouldn't the OS part...
by Stephen
Sat Jan 19, 2013 2:48 pm
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: Windows 8 backup issue.
Replies: 7
Views: 1571

Re: Windows 8 backup issue.

If the OEM partition is the problem, trying Acronis Trueimage might help. I used the demo version for moving my Windows 7 laptop installation including an OEM partition over to an SSD. It could even resize the partitions in between, and the image file can be reused later if need be. It appears to b...
by Stephen
Sat Jan 19, 2013 2:48 pm
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: Windows 8 backup issue.
Replies: 7
Views: 1571

Re: Windows 8 backup issue.

Have you tried delete/removing the following from your target disk since the upgrade? 1. Datafile - MediaID.bin 2. Folder - Windowsimagebackup 3. Computer-name-file - Stephen-PC (or whatever it is named, if the computer name didn't change since upgrade) You could also try backing up to an external ...
by Stephen
Sat Jan 19, 2013 7:58 am
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: Windows 8 backup issue.
Replies: 7
Views: 1571

Re: Windows 8 backup issue.

I have Windows 8 Pro. It backs up files to the network fine. It's the System Image part that isn't working.
by Stephen
Sat Jan 19, 2013 4:23 am
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: Windows 8 backup issue.
Replies: 7
Views: 1571

Windows 8 backup issue.

I recently upgraded a Dell laptop from Windows 7 to Windows 8, doing a clean install. I then created a system recovery disk. Disk management shows the OS partition, a recovery partition, and an OEM partition. When I use the Windows 7 restore utility, I can successfully backup files. However, when I ...
by Stephen
Mon Jan 07, 2013 2:39 pm
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: Static electicity - oops!
Replies: 10
Views: 2047

Re: Static electicity - oops!

I would only worry about CPU or RAM, both of which can be stress-tested. Depending on how modern your motherboard is, it may have jolt-absorbing components to protect the most fragile bits. My vote is for the protection kicking in as well, unless your front panel wiring is really dodgy. Brand new m...
by Stephen
Fri Jan 04, 2013 3:27 pm
Forum: Networking
Topic: Windows Homegroup problem
Replies: 4
Views: 4889

Re: Windows Homegroup problem

If any has any other suggestions, please post them!
by Stephen
Mon Dec 31, 2012 2:59 pm
Forum: Networking
Topic: Windows Homegroup problem
Replies: 4
Views: 4889

Re: Windows Homegroup problem

corrion wrote:Check to make sure that you are using Homegroup to manage permissions. Go to Network and Sharing Center > Change advanced sharing settings > Home or Work > Allow Windows to manage homegroup connections.

If that fails, try the Homegroup troubleshooter.
Tried both of those already. Didn't work.
by Stephen
Mon Dec 31, 2012 12:57 pm
Forum: Networking
Topic: Windows Homegroup problem
Replies: 4
Views: 4889

Re: Windows Homegroup problem

Update - I've tried installing different wireless drivers in the affected laptop, to no avail. I tried connecting it via Ethernet, that also didn't work. There appears to be some network and/or file sharing setting that is messed up. I get the same result when I try to access shared files via the ne...
by Stephen
Sat Dec 29, 2012 12:57 pm
Forum: Networking
Topic: Windows Homegroup problem
Replies: 4
Views: 4889

Windows Homegroup problem

Here's the situation. I have two laptops and one desktop that were all successfully working in a Windows 7 Homegroup as of about two weeks ago (hadn't checked since then). Last night I installed Windows 8 on my desktop (with Start8, at least for now - and a custom install without saving any settings...
by Stephen
Sun Dec 23, 2012 3:28 pm
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: Static electicity - oops!
Replies: 10
Views: 2047

Re: Static electicity - oops!

Static electricity, from what I've read, can take out tiny fractional bits of electronic circuitry which might not be immediately apparent but can lead to a component's destruction months later. But all the cautioning about static is directed at those working in open cases. I imagine that closed ca...
by Stephen
Sat Dec 22, 2012 11:53 am
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: Static electicity - oops!
Replies: 10
Views: 2047

Static electicity - oops!

This won't happen again, as I moved the location of my desktop. I accidentally touched my desktop and discharged a small amount of static electricity. It immediately turned off. I reboot it ( it asked if I wanted to start it up normally, which I did) and everything seems fine. What are the odds ther...
by Stephen
Tue Dec 04, 2012 3:59 pm
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: USB3 front connections
Replies: 3
Views: 1331

Re: USB3 front connections

washu wrote:The P8Z77-V PRO has two internal USB3 headers so I don't see what the problem is. One is by the main power connector and the other is at the bottom of the board.
I missed that for some reason - discovered it when re-reading the manual. Thanks, though. A "duh" moment on my part!!
by Stephen
Mon Dec 03, 2012 5:44 pm
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: USB3 front connections
Replies: 3
Views: 1331

USB3 front connections

I just finished a new build over the weekend. The case has two USB3 connections in the front, and I have an AFT PRO-57U front panel with two USB3 connections as well. My motherboard (ASUS P8Z77-V Pro) has a place to put in a connection to either the two front panel USB3 connectors or the PRO-57U con...
by Stephen
Mon Dec 03, 2012 3:51 pm
Forum: System Advice / Troubleshooting
Topic: Failing PSU?
Replies: 9
Views: 2392

Re: Failing PSU?

Ok, after I pulled out the harddrive without the OS and pulled out the soundcard, the computer is fine. It's been running for 36 hours straight without any issues. What gives?